5 essentiële elementen voor bedrijvengidsJouw voorbij komt sites continue meer bedrijvengidsen in een zoekresultaten terugkomen. Wat zijn meteen in feite online bedrijvengidsen en wat heb je er aan om op deze plaats ons vermelding te krijgen?


Ons sites bedrijvengids kan zijn in feite een online databank waarin allerlei informatie over ondernemers ogen. Soortgelijk betreffende een Goudgele Gids maar dan enig sites. Ondernemers mogen doorgaans zelf kiezen of zij op deze plaats zichzelf vanwege inschrijven ofwel ook niet, wellicht geraken de gegevens verder naar eigen inzicht aangevuld. Daar is in Nederland een zo aanbod aan websites bedrijvengidsen, helaas niet allemaal eventjes kwalitatief.

 

 

Zoekgedrag en bedrijvengidsen


Almaar frequenter gaan mensen op speurtocht naar de dichtstbijzijnde winkel, restaurant of apotheker en een bedrijvengids welke zichzelf richt op lokale bedrijven, zoals een bedrijvengids met Breda, speelt hier dan ook handig op in. Ons bedrijvengids mag websites eenvoudigweg en snel een totaalbeeld melden betreffende ondernemers die voldoen aan een wensen aangaande de bezoeker. Tevens mag deze direct opmaken hoe deze te bereiken is en daar waar deze zichzelf bevindt. Door als festival achtergrondinformatie te verschaffen over de diensten ofwel producten informeer je een bezoeker en zal die hiermee eventueel aanraking opnemen, ze ontdekken immers vlot de straat naar jouw onderneming.

 

 

Linkpopulairiteit bedrijvengids.amsterdam


Naast een directe vindbaarheid door een plaatsing in de bedrijvengids, zodat je zeker directe klanten krijgt, mag ons vermelding in een bedrijvengids verder leiden tot indirect meer zoekverkeer. Een linkpopulairiteit betreffende een webshop bepaald namelijk voor een omvangrijk deel de vindbaarheid met je webwinkel. Allicht kan zijn kwaliteit hierbij dit voornaamste. Ga dus ook niet je webshop aanmelden voor allerlei ‘linkfarms’ doch zorg dat jouw wel vermeld staat op een meeste essentiele en serieuze bedrijvengidsen van Holland of je regio. Een bedrijfsbeschrijving hierbij kan daar voor zorgen het je verder op die methode op een belangrijkste woorden in een crawlers getoond wordt.

Jouw kunt je bedrijf vermelden op talloze websites platformen, waaronder tientallen bedrijvengidsen en verscheidene varianten op een telefoongids. Bezit dat doel en zo ja, is het vervolgens nodig om ons betaalde vermelding te nemen of niet? Met name de vraag ofwel je dien betalen voor een vermelding is speciaal relevant. Indien onderneming word je namelijk vaak benaderd voor zo’n betaalde vermelding.

De vermeldingen zorgen met jouw (lokale) vindbaarheid
Ten eerste hetgeen meer aan een vermeldingen op die websites bedrijvengidsen en waarom ze echt belangrijk zijn. Je vermelding op die online bedrijvengidsen -die geraken in het vakgebied ook citations genoemd- draagt voor met de vindbaarheid aangaande je webwinkel, vooral lokaal, maar tevens landelijk. Op welke manier dat precies in mekaar zit bekijk je in mijn artikel over het optimaliseren van je lokale vindbaarheid. Heel wat citations beschikken over kan zijn zeker juist.

Miljoenen bezoekers, maar hoeveel merken je bedrijf?
DTG (ja, die bouwt tevens sites) claimt het daar maandelijks miljoenen klanten naar detelefoongids.nl komen. Eerlijk gezegd durf ik daar immers mijn vraagtekens voor te zetten. Bestaan het unieke bezoekers of juist dit reeks bezoeken? En hoezo komen die mensen op die site? Aangezien hoe speurtocht je nu alsnog ons telefoonnummer op? En van al die bezoekers die op welke webshop aankomen, hoeveel gadeslaan er vervolgens daadwerkelijk je evenement?

 

 

Reeks klanten zegt weinig tijd


Het maakt vast indruk om zo met cijfers te schermen, maar kijk verder dan enkel de omvangrijke, ruwe cijfers. Enig dit aantal bezoekers zegt niet veel. Want:

 

 

Hoeveel komen er verder vervolgens een 1e website?


Wat doen ze bovendien op welke webshop?
Hoe dikwijls wordt een bedrijf gemiddeld vertoond?
Is het het minimale bedrag van € 162 waard?
En voor de klaarheid: ons standaard vermelding op detelefoongids.nl kan zijn kosteloos. Uiteraard: verdien jouw die € 162 per jaar terug? Ingeval je dat minimaal verdubbelt qua winst via welke betaalde vermelding, is dit een inspanning waard.

Tevens bedrijvengidsen hebben misschien veel bezoekers, doch…
Over een tientallen bedrijvengidsen welke er zijn, zullen er ook vast een nodige claimen het er een x-aantal klanten op hun webwinkel komt. Hiertoe geldt natuurlijk gelijk ingeval wat er wegens Een Telefoongids geldt. Het aantal bezoekers zegt weinig tijd, op welke manier voelbaar word je en wat levert het jouw op? In mijn artikel over “de gemeentegids” vroeg je me alang af wie nu feitelijk je betaalde vermelding tegenkomt.

 

 

Er bestaan vanzelfsprekend gegevens


Het omvangrijke goedkoop betreffende online is het daar data zijn. Over ons postercampagne kun je enig schatten hoeveel lieden een poster gezien zouden kunnen hebben. Voor sites kun je ieder website het reeks bezoekers meten. Dus een betaalde vermelding moet jouw zeker ook wel statistieken kunnen krijgen van een gevolgen. Yalwa, dat nauwelijks kosteloos vermeldingen verdere aanbiedt, garandeert tenminste 1000 bezoekers ieder jaar. Op jouw vermelding. Kan zijn dat € 60 waard?

 

 

Enkel alsnog betaalde vermelding op Yalwa


Betaalde vermelding bij Yalwa levert 1000+ bezoekers ieder jaar op

Echt, en wat bezorgen je welke 1000+ klanten op jouw vermelding op vervolgens? Hoeveel b2b bedrijvengids daarvan komen op jouw webshop en worden tenslotte client? Dat bestaan relevante vragen om te peilen ofwel betalen vanwege jouw vermelding immers echt nuttig kan zijn.

Overigens belangstelling je me daarbij alsnog wel af op welke manier ze jou verdere dan 1000 klanten kunnen garanderen…

 

 

Maakt een backlink op detelefoongids.nl nog verschil?


Voor sommige kosteloos vermeldingen krijg jouw een backlink, en wellicht krijg jouw een backlink indien jouw betaalt. Op detelefoongids.nl maakt het geen verschil. Althans, ook niet voor jouw SEO. Want alhoewel links van waarde zijn wegens het opbouwen over je sites autoriteit, geldt dat doch heel miniem voor nofollow-links. En een links op detelefoongids.nl -en de meeste sites bedrijvengidsen- zijn nofollow. Uiteraard voor de backlink hoef jouw het ook niet te verrichten.

DTG voegt rel=nofollow toe aan link voor niets vermelding detelefoongids.nl

 

 

Betalen=dofollow-backlink


Als jouw betaalt voor een websites vermelding, hoort het een dofollow-link te bestaan. Zeker een betaalde vermelding op ons online gids zou daarmee iedere keer nofollow dienen. Bij detelefoongids.nl heb je bij een gratis vermelding tevens standaard ons nofollow-link. Niet gek uiteraard. Want bij ons gratis vermelding wél linkjuice en bij ons betaalde vermelding geen linkjuice voelt tevens verkeert. Dit enige hetgeen DTG op deze plaats nog kan verrichten is geen backlink voor een kosteloos vermelding en ons nofollow-link voor een betaalde vermelding. Doch ja, ons website hoort er immers voor tegenwoordig, zeker?

 

 

Nauwelijks verschil betaalde of kosteloos vermelding


Qua backlink kan zijn daar dus geen verschil tussen ons betaalde ofwel gratis vermelding op detelefoongids.nl. Het enig verschil kan zijn verdere zichtbaarheid. En daarvan mag je je afvragen ofwel het echt dit bedrag waard is. Aangezien hoeveel kan zijn het meteen werkelijk en wat draait alles jouw concreet opleveren?


Jaarlijkse kosten voor detelefoongids.nl: 162 euro (te duur!)

Doe het ook niet wegens een link
Leuk, zo’n link, maar ervoor heb jouw welke vermelding ook niet benodigd. Zeker zo’n nofollow-link niet. De kans het jouw daarmee (zijdelings) SEO-voordeel haalt met deze nofollow-link is miniem. Lieden welke op speurtocht bestaan naar een evenement, en het via zo’n bedrijvengids verrichten, moeten ook niet gauw de link aangaande de webshop segmenten. Dit enig goedkoop is dat ze naar jouw site komen. Maar ga je er jaarlijks honderdtallen ofwel ook duizenden euro’s met uitgeven? Omdat als je bij iedere bedrijvengids een betaalde vermelding neemt, lopen de kosten flink op. En zijn het allemaal echt potentiële klanten die je zo op je site krijgt?

Welke doelgroep komt er op de site?
De enige reden waarom je een betaalde vermelding zou nemen is wanneer heel helder is welke spelers daar op een bedrijvengids komt en welke spelers aansluit op je spelers. Vervolgens kan een prominente vertoning lonend zijn en uiteraard klanten opleveren. Dat zou zo’n online bedrijvengids je moeten kunnen aantonen betreffende cijfers. En vervolgens alsnog kan zijn dit waarschijnlijk afwachten wat het jou echt oplevert. Want: “Behaalde gevolgen uit dit verleden verlenen nauwelijks garanties vanwege de toekomst”, toch?

Betaal jij voor jouw sites vermeldingen ofwel heb jouw dat gedaan? Ik ben benieuwd ofwel jouw op deze plaats expertise mee hebt, deel die hieronder, zodat ook anderen op deze plaats over mogen leren.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “5 essentiële elementen voor bedrijvengids”

Leave a Reply

Gravatar